facebook twitter youtube googleplus
on/off

Ν. ΗρακλείουΕκδηλώσεις: «ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΝΩΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ                                                                     «Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό» για το 2016

Σας προσκαλούμε στην ετήσια γενική (εκλογική, απολογιστική και προγραμματική) συνέλευση του πολιτιστικού συλλόγου μας «Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό»,  που θα γίνει το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 18.00, στον χώρο της Σχολής Σχέσεων, Γκάλι 8, πάροδο της Χρυσοστόμου στο ύψος του «Γκλόρια», στο Ηράκλειο της Κρήτης.  Παρακαλούμε τα μέλη μας να πληρώσουν τις χρωστούμενες συνδρομές για το 2015 ύψους 30,- ευρώ, για να μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κώλυμα στις εκλογές και στην ανάδειξη του νέου Δ.Σ. για την διετία 2016-2017. Με χαρά θα δεχτούμε καινούρια μέλη. Η εγγραφή είναι 20,- ευρώ + 30,- ευρώ για το 2016. Επειδή ο σύλλογος μας για να μπορέσει να συνεχίσει ενεργά τη δραστηριοποίηση του στον τομέα του πολιτισμού σε ολόκληρη την  Κρήτη (εικαστικές εκθέσεις, εργαστήρια, μαθήματα αρχαιολογίας, ξεναγήσεις, ταξίδια, εκδόσεις κ.α.) θα χρειαστεί την οικονομική, ηθική και ενεργή συνεισφορά όλων των μελών και των ενδιαφερόμενων φίλων του, σας παρακαλούμε να τιμήσετε και στηρίξετε με την παρουσία σας το κάλεσμα μας.

Η πρόεδρος                                                                                 Η γραμματέας

Τερέζα Βαλαβάνη                                                                      Χρυσή Βαθιανάκη

 

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ:

«ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΝΩΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»

 

Άρθρο 1:

ΕΠΩΝΥΜΙΑ – ΈΔΡΑ

 

Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΙΝΩΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» και έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Για την δραστηριότητα του σωματείου στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό θα χρησιμοποιούνται και οι μεταφράσεις της επωνυμίας του σε άλλες γλώσσες, όπως «COMMUNICATING WITH THE MINOAN CIVILIZATION», κ.ο.κ..

 

Άρθρο 2:

ΣΚΟΠΟΣ

 

Σκοπός του Σωματείου είναι η προώθηση των πνευματικών και πολιτιστικών επιτευγμάτων του Μινωικού Κόσμου στο ευρύ κοινό της γενέτειράς του Κρήτης, στην Ελλάδα και διεθνώς, μέσα από την συσπείρωση και την επικοινωνία ειδικών επιστημόνων, καλλιτεχνών, χειροτεχνών, φιλότεχνων, φιλελλήνων κ.α., ιδιαίτερα με παιδιά και νέους.

 

Άρθρο 3

 

Την εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών επιδιώκει το Σωματείο:

 

1.     Με την πραγματοποίηση μαθημάτων και σεμιναρίων σχετικών με την ιστορία της τέχνης και του πολιτισμού των Μινωιτών.

2.     Με το κάλεσμα ειδικών επιστημόνων από την Ελλάδα και το Εξωτερικό για τη διενέργεια ομιλιών, ημερίδων, συμποσίων, συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων.

3.     Με την διδασκαλία παιδιών, εφήβων και φοιτητών διαδραστικά, στη φύση, σε αρχαιολογικούς χώρους, σε  εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.α.

4.     Με την διενέργεια ξεναγήσεων από αρχαιολόγους και ξεναγούς σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους.

5. Με την δημιουργία εργαστηρίων τέχνης και χειροτεχνίας που θα επιλαμβάνονται εικαστικοί και χειροτέχνες.

6.     Με την διενέργεια ετήσιων εκθέσεων έργων τέχνης και χειροτεχνίας, με διεθνή συμμετοχή και περιοδεύοντα χαρακτήρα.

7.  Με την διαμόρφωση προτάσεων για αλλαγή η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου, που αφορά τις αρχαιότητες την προστασία τους κ.λ.π..

8.  Με την δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου προβολής  έργων, που θα δημιουργούνται σε εργαστήρια και θα συμμετέχουν σε εκθέσεις.

9.  Με την υποστήριξη/δημιουργία θεματικών πολιτιστικών, χειροτεχνικών πάρκων σε όλη την Κρήτη.

10.  Με την δημιουργία ειδικών χώρων, πρόσφορων, για την πώληση έργων τέχνης σχετικών με το Μινωικό Πολιτισμό, καθώς και προϊόντων της κρητικής γης (κρασί, λάδι, μέλι κ.α.).

11.     Με την διανομή δημοσιευμένων εκδόσεων και καταλόγων έργων τέχνης.

12.    Με την δημιουργία ιστοσελίδας και την  παραγωγή ταινιών και ντοκιμαντέρ.

13.    Με την αναβίωση χορογραφιών και τελετουργιών του Μινωικού Πολιτισμού.

14. Με αφιερώματα και βραβεύσεις προς τιμήν αξιόλογων ερευνητών και αρχαιολόγων του Μινωικού πολιτισμού, καθώς και αριστούχων φοιτητών της Αρχαιολογίας, της Ιστορίας και της Σχολής Ξεναγών.

15.    Με την ίδρυση βιβλιοθήκης και ψηφιακού αρχείου.

16.   Με την διοργάνωση πολιτιστικών, διαδραστικών κατασκηνώσεων.

17. Με την υποστήριξη ανασκαφικών δραστηριοτήτων των αρχαιολογικών σχολών, μέσα από την εύρεση οικονομικών πόρων / χορηγιών, εθελοντική προσφορά εργασίας κ.α.

18. Με την συγκρότηση επιτροπών επεξεργασίας και μελέτης θεμάτων που άπτονται του σκοπού του Σωματείου.

19. Με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέτρο προς επιτέλεση του επιδιωκόμενου σκοπού, παραστάσεις ενώπιον των αρχών, άσκηση ενδίκων βοηθημάτων κ.λπ..

20.    Με συμμετοχή σε άλλες ανάλογες οργανώσεις, συνεργασία με μορφωτικά και άλλα ιδρύματα και λοιπούς οργανισμούς.

21. Με την έκδοση περιοδικών, προγραμμάτων, βιβλίων, καταλόγων εκθέσεων, ψηφιακών δίσκων, μουσικών έργων κ.ο.κ..

22.  Με την παραδοχή ότι «τα μουσεία και οι αρχαιότητες είναι τα σχολεία της κοινωνίας» συντονίζει δραστηριότητες (π.χ. Πολιτιστικών Συλλόγων πολλών περιοχών για κοινές δράσεις ή βοηθά στη σύνδεση των σχολείων με τις αρχαιότητες) που στοχεύουν στα παραπάνω.

Γράψτε το σχόλιό σας.