facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. ΑθηναίωνΕκδηλώσεις: Συγκινητική πρεμιέρα για το «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου»

Συγκινητική πρεμιέρα για το «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου»

Μια μαγική βραδιά έζησαν τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, όλοι όσοι παρευρέθησαν στο θέατρο Badminton και στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου».

Η θάλασσα, τα λιμάνια, οι γυναίκες, η ζωή των ναυτικών, οι ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις, σε υποθετικούς χρόνους και χώρους,
είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του Θέμη Μουμουλίδη στην παράσταση, που υπογράφει και τη σκηνοθεσία.

Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεύει με τις εξαιρετικές ερμηνείες των Θάνου Mικρούτσικου, Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη,
Νίκου Αρβανίτη, Μαριάννας Πολυχρονίδη, Μιχάλη Μαρίνου, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, Κώστα Φαλελάκη
 και ακόμα σαράντα ηθοποιών,
χορευτών μουσικών επί σκηνής.

Μεγάλη συγκίνηση και θερμό χειροκρότημα από όλη την αίθουσα ξέσπασε τη στιγμή που αναγράφηκε στο video wall:
«Στη μνήμη του Μηνά Χατζησάββα».

Οι παραστάσεις συνεχίζονται Τετάρτη με Κυριακή μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου

520x290

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ – ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ

«Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου»

Πρεμιέρα 21 Ιανουαρίου 2016 στο θέατρο  BADMINTON

ΓΙΑ 20 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το στοίχημα της παράστασης είναι η αναμέτρησή της με δυο μύθους. Τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και την ποίηση του Νίκου Καββαδία.

Πρόκειται για μια θεατρική παραγωγή , με την οποία ο Θέμης Μουμουλίδης ολοκληρώνει τον κύκλο τριών παραστάσεων-πορτρέτων, που ξεκίνησε το 2012 με το Μαουτχάουζεν του Ιάκωβου Καμπανέλλη, και το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη Ποιος στη Ζωή μου.

Η θάλασσα, τα λιμάνια, οι γυναίκες, η ζωή των ναυτικών, «το ταξίδι για το ταξίδι», ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χρόνους και χώρους είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του Θέμη Μουμουλίδη που υπογράφει με τη συμβολή των συνεργατών του -Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και Βίκης Παναγιωτοπούλου- αποκαλύπτοντας τις συναρπαστικές πλευρές της προσωπικότητας, του έργου και των «ταξιδιών» του Νίκου Καββαδία.

Οι μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου περασμένα πλέον στο DNA της μουσικής μας μνήμης εξακολουθούν να αποκαλύπτουν και να φωτίζουν κάθε φορά, τις πολυάριθμες διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία, που όπως ο ίδιος ο συνθέτης πιστεύει, πρόκειται για έναν ποιητή «που μίλησε για την ελευθερία, για την αξία της ανατροπής, για τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις».

Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεύει με τις ερμηνείες των Θάνου Mικρούτσικου, Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Μαριάννας Πολυχρονίδη, Μιχάλη Μαρίνου, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, Κώστα Φαλελάκη, και σαράντα ακόμη ηθοποιών, χορευτών μουσικών επί σκηνής. Ανασύρει με τον πιο συναρπαστικό τρόπο στιγμές από τη ζωή και τη σκέψη του ποιητή. Η πραγματικότητα βυθίζεται στον κόσμο του φανταστικού καθώς επιχειρεί να φωτίσει τις διασυνδέσεις αλλά και τις εκλεκτικές συγγένειες του Καββαδία με μεγάλες προσωπικότητες της εποχής του.

O σκηνικός χώρος, με την υπογραφή του Γιώργου Πάτσα, δημιουργείται και εναλλάσσεται μέσα από οκτώ παράλληλες προβολές υπηρετώντας την κινηματογραφική δομή της παράστασης.

Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγούν την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη και τον Γιάννη Μαθέ που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμηνεύουν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια, του Θάνου Μικρούτσικου.

Η σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, πολυσυλλεκτική στα μέσα της, ανήσυχη στην αναζήτησή της, επιχειρεί να μετουσιώσει τη σκηνική δράση σε εμπειρία για τον θεατή κάθε ηλικίας, παρουσιάζοντας μια ποιητική εκδοχή της ζωής αλλά και μια ζωντανή εκδοχή της ποίησης.

Σκηνοθεσία: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Σενάριο: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Συνεργάστηκαν: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σκηνικό – κοστούμια: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΣΑΣ

Χορογραφία: ΣΕΣΙΛ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ

Μουσική Επιμέλεια: ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σχεδιασμός Ήχου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Video: NIKOΣ TΣΙΜΟΥΡΗΣ – ΑΣΠΑ ΣΙΩΚΟΥ

Βοηθός σκηνοθέτης: ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΒΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Οργάνωση παραγωγής: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΘΑΣ

Διεύθυνση παραγωγής: ΜΑΤΡΩΝΗ ΦΑΓΑ

Artwork: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΒΙΖΑΚΗ

Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ

Επικοινωνία: ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΡΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ

Παραγωγή: 5η Εποχή Τέχνης – Silver Moon

 

Παίζουν:

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ – ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ – ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΑΛΜΑΣ – ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΑΦΗ – ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ – ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ – ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ – ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ ΦΑΛΕΛΑΚΗΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΑΜΗΣ – ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΑΦΙΔΟΥ – ΙΟΥΛΙΟΣ ΤΖΙΑΤΑΣ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΟΥΡΖΟΥΛΙΔΗΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΝΤΑΝΤΑΜΗ – ΜΠΙΛΙΩ ΜΑΡΝΕΛΗ – ΝΑΤΑΣΣΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΛΕΥΡΗΣ – ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΩΤΑΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ – ΛΟΥΚΙΑΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

 

Τραγουδούν:

ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΘΕΣ

Γράψτε το σχόλιό σας.