facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: Στη μάχη της κοινωνικής αλληλεγγύης και η Παράδοση

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Τηλέφωνο:           2313 313125, -6, -7                                                                     Συκιές, 10 Δεκεμβρίου 2015

Fax:                       2310 629185                                                       

gt.sykies@n3.syzefxis.gov.gr                                                                                                                   ett.sykies@n3.syzefxis.gov.gr

www.dimosneapolis-sykeon.gr

 

 

 

Στη μάχη της κοινωνικής αλληλεγγύης και η Παράδοση

● Μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση αύριο στο δήμο Νεάπολης-Συκεών αφιερωμένη στις «Αλησμόνητες Πατρίδες της Ανατολής» για τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων    

 

 

 

Ο στόχος που έθεσε η δημοτική αρχή ώστε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι να είναι στρωμένο για όλους με αγάπη, χαμόγελο και ελπίδα γίνεται καθημερινά όλο και πιο εφικτός χάριν της ευαισθητοποίησης και της κινητοποίησης των συμπολιτών μας.

Κι αυτή εκφράζεται δυναμικά με κάθε ευκαιρία που δίνεται, αφού όλο και περισσότεροι ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών και των δημοτικών επιχειρήσεων για τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου, μέσω των οποίων δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας υποστηρίζονται και εξυπηρετούνται εκατοντάδες άποροι, άνεργοι, ανασφάλιστοι, χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι συνάνθρωποί μας.

Μετά τη μεγάλη συνεργασία του δήμου με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στον αγώνα της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης μπαίνει ένας ακόμη φορέας, που αυτή τη φορά προέρχεται από τον χώρο του πολιτισμού και της Παράδοσης. Πρόκειται για τον  Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο του Γ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος του δήμου Θεσσαλονίκης «Οι Φίλοι της Παράδοσης», ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της δημοτικής αρχής.

 

Μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση

Έτσι, στο πλαίσιο της συνεργασίας και της σύμπραξης για έναν κοινό σκοπό, «Οι Φίλοι της Παράδοσης» θα παρουσιάσουν αύριο, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στις 7:30 μ.μ., στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων) ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στις «Αλησμόνητες Πατρίδες της Ανατολής». Αυτό έχει ως κεντρικό θέμα τη Μικρά Ασία, και είναι χωρισμένο σε τρεις βασικές θεματικές ενότητες: «Η ζωή στη Μικρά Ασία», «Η Μικρασιατική Καταστροφή» και «Οι Μικρασιάτες πρόσφυγες στην Θεσσαλονίκη», πλαισιωμένες με θύμησες, χορούς, τραγούδια, ήθη κι έθιμα.

Στην παράσταση συμμετέχουν πολυμελή χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, με τη συνοδεία Μικρασιατικής ορχήστρας. Τη γενική επιμέλεια έχει ο Περικλής Διαμαντής, με αφηγήτρια κειμένων τη Δέσποινα Κατσανίδου, και με μουσικούς τους Αστέρη Τράκα (βιολί), Αργύρη Κοκόρη (ούτι, τραγούδι), Σάκης Ξενούδη (κανονάκι, τραγούδι) και Σπύρο Τζιάτζιο (κρουστά).

Η είσοδος στο θέατρο είναι δωρεάν, ωστόσο στην είσοδο θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Τουρνουά αγάπης

Την ίδια ώρα, σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ), η οποία διοργανώνει και φέτος το «Τουρνουά Αγάπης», με τη συμμετοχή των παιδιών από τα αθλητικά τμήματα των Κ.Δ.Α.Π. και του μαζικού αθλητισμού για τη συγκέντρωση τροφίμων.

Το τουρνουά, που περιλαμβάνει αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και τζούντο, ξεκίνησε στις 29 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, με τους μικρούς και νέους αθλητές να σκοράρουν για την αγάπη και την ανθρώπινη αλληλεγγύη, αναδεικνυόμενοι για μια ακόμη φορά πρωταθλητές στην κοινωνική προσφορά.

Το τουρνουά συνεχίζεται μεθαύριο, Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, με αγώνες χάντμπολ στο  ΔΑΚ Τριγώνου Συκεών (11 π.μ.-2 μ.μ., Λεχόβου με Μανδηλαρά) και αγώνες τζούντο την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο ΔΑΚ Τριγώνου Συκεών (11 π.μ.-2 μ.μ., Λεχόβου με Μανδηλαρά).

Τον αγώνα αυτόν της κοινωνικής αλληλεγγύης στηρίζει και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης με τα ΚΑΠΗ να προετοιμάζονται για τις δικές τους εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων, ενώ τα ΚΔΑΠμεΑ αναπτύσσουν τις δικές τους δράσεις και παρεμβάσεις στην κοινωνία.

 

 

-ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ, ΜΕΤΑΔΟΣΗ, ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 

01 alismonites patrides

Γράψτε το σχόλιό σας.