facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Αγίου ΝικολάουΕκδηλώσεις: Προκήρυξη Αγώνων «16oυ Εργασιακού Αθλητισμού Μπάσκετ 2015-2016»

dhmos ag. nikolaou

Προκήρυξη Αγώνων

«16 Εργασιακού Αθλητισμού Μπάσκετ 2015-2016»

ΑΡΘΡΟ 1Ο: Στo πλαίσιο του εργασιακού αθλητισμού, διοργανώνεται το «16Ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ 2015-2016».

ΑΡΘΡΟ 2Ο: Οργανωτική Επιτροπή Μπάσκετ

Αποτελείται από τους:

  1. Ελευθέριο Ραφαϊλάκη (πρόεδρος)

  2. Κωνσταντίνο Φραγκιαδάκη

  3. Γεώργιο Τζώρτζη

  4. Διονύσιο Μουλιανιτάκη

 Αρμοδιότητες μελών

1. Ορισμός αγώνων – διαιτητών – κριτών

2. Επιβολή ποινών

3. Εκδίκαση ενστάσεων

 ΑΡΘΡΟ 3ο: ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο του Δημοσίου ή Ιδιωτικού τομέα ή ανεξάρτητες ομάδες (απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής, πέραν των άλλων είναι η ονομασία της ομάδας και η δήλωση υπευθύνου), καθώς και ατομικές επιχειρήσεις που ασκούν τη δραστηριότητά τους στο Νομό Λασιθίου.

Κάθε φορέας μπορεί να συμμετέχει με μία (1) ή δύο (2) ομάδες με διαφορετική ονομασία και με την προϋπόθεση ότι εάν στο σύστημα διεξαγωγής υπάρχουν όμιλοι, να αγωνίζονται σε διαφορετικό όμιλο.

Μια ομάδα μπορεί να απαρτίζεται από μέλη διαφορετικών κ.λπ. φορέων.

Υπεύθυνοι κάθε αγώνα ορίζονται οι εκάστοτε εκπρόσωποι των ομάδων που αγωνίζονται και αναγράφονται στο φύλλο αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΗΛΙΚΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

  1. Όσοι γεννήθηκαν πριν από την 31-12-1992. Ως εξαίρεση, σε κάθε ομάδα εργαζομένων μπορούν να συμμετέχουν μέχρι και δύο (2) αθλητές μικρότερης ηλικίας, φτάνει να είναι γεννημένοι πριν από την 31/12/1997.

  2. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στους Οργανισμούς, στις επιχειρήσεις του Δημοσίου και στον Ιδιωτικό τομέα με οποιαδήποτε ιδιότητα (μόνιμοι ή με σύμβαση), οι εργοδότες επιχειρήσεων.

  3. Οι υπάλληλοι των Ανωτέρων και Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, οι εργαζόμενοι στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, τα μέλη των Συλλόγων, Ενώσεων ή Ομοσπονδιών, τα μέλη Συνδέσμων Διαιτητών και Προπονητών και γενικά στους αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν εργαζόμενοι, ανεξάρτητοι εργαζόμενοι και μη εργαζόμενοι, αρκεί να μην εμπίπτουν στους περιορισμούς της προκήρυξης (π.χ. ηλικία, εν ενεργεία αθλητές). Η σχέση τους θα αποδεικνύεται από ονομαστική κατάσταση υπογεγραμμένη από τον υπεύθυνο ή τον Προϊστάμενο ή τον Διευθυντή ή τον ιδιοκτήτη του φορέα.

  4. Οι φοιτητές του Παραρτήματος Αγίου Νικολάου του ΤΕΙ Κρήτης και οι σπουδαστές της ΑΣΤΕΑΝ έχουν δικαίωμα συμμετοχής χωρίς ηλικιακό όριο και χρηματικό αντίτιμο, μόνο στην περίπτωση συγκρότησης ομάδας της σχολής τους.

  ΑΡΘΡΟ 5ο: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ομάδες που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, οφείλουν να το πράξουν στο γραφείο του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. εντός της Κουνδουρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίου Νικολάου μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2015.

Για να έχει μια ομάδα δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα πρέπει να καταθέσει λίστα με τα ονόματα των διαγωνιζομένων καθώς και νέα δελτία για τους συμμετέχοντες αθλητές και να αποδεχθεί όσα θα συμφωνηθούν κατά την συνάντηση όλων των εκπροσώπων των ομάδων που θα πραγματοποιηθεί πριν από την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος

Τα νέα δελτία συμμετοχής των αθλητών θα εκδίδονται με βάση τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Α) Φόρμα δελτίου συμπληρωμένη με τα στοιχεία του αθλητή

Β) Πρόσφατη φωτογραφία σε μέγεθος ταυτότητας

Γ) Θεώρηση και σφράγιση του δελτίου από γιατρό που θα πιστοποιεί την ικανότητα του αθλητή να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα.

 - Οι ομάδες μπορούν να δηλώσουν μέχρι 20 αθλητές συμπεριλαμβανομένων των 2 νεότερων σε ηλικία και όχι λιγότερους από 8.

- Η ημερομηνία έναρξης του Εργασιακού Πρωταθλήματος θα είναι στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2015.

- Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να δηλώσει στην επιτροπή πρωταθλήματος το χρώμα της φανέλας της. Η ομάδα που θα αναγράφεται πρώτη θα λογίζεται γηπεδούχος και είναι υποχρεωμένη να αλλάζει τα χρώματα της ή να φορέσει διακριτικά φανελάκια, σε περίπτωση που τα χρώματα των ομάδων είναι ίδια.

- Εάν κάποια ομάδα, πριν την ημερομηνία κλήρωσης για την ανάδειξη του προγράμματος του εργασιακού πρωταθλήματος, δεν καταθέσει τη λίστα με τα ονόματα των αθλητών της και τα αντίστοιχα δελτία συμμετοχής τους και παράλληλα δεν υλοποιήσει όσα θα έχουν συμφωνηθεί στη συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων που θα πραγματοποιηθεί πριν από την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, δεν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα.

- Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 3 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 20.00 στα γραφεία του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. εντός της Κουνδουρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίου Νικολάου.

ΑΡΘΡΟ 6Ο: ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Από την νέα διοργάνωση 2015-2016 οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν πάνω στα δελτία τους θεώρηση και σφραγίδα από γιατρό που θα πιστοποιεί την ικανότητα του αθλητή να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, ούτως ώστε αυτά να θεωρούνται έγκυρα και να τους παρέχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα.

ΑΡΘΡΟ 7Ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων θα οριστεί μετά την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων και πριν την κλήρωση των αγώνων. Θα γίνει όμιλος με τις ομάδες να αγωνίζονται μεταξύ τους σε σύστημα δύο γύρων με τις οκτώ πρώτες θέσεις να οδηγούν στην φάση των «8». Εάν οι ομάδες είναι παραπάνω από 9 τότε θα πραγματοποιηθεί πρωτάθλημα ενός γύρου.

Η Φάση των «8»

Στην φάση των οκτώ θα αναμετρηθούν οι ομάδες με σύστημα χιαστί με τέσσερα ζευγάρια. Οι ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους με την πρόκριση να εξασφαλίζει αυτή που θα συμπληρώσει δύο νίκες.

Το ίδιο θα ισχύσει και στην επόμενη φάση των «4» με τα δύο ζευγάρια να παίζουν δύο παιχνίδια και όποια συμπληρώσει δύο νίκες περνάει στους τελικούς (μικρός και μεγάλος).

Οι δύο τελικοί θα είναι μονοί και ο νικητής θα κατακτήσει τον τίτλο και την 3η θέση αντίστοιχα στον μικρό τελικό. Ο πρωταθλητής του 16ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Αγίου Νικολάου θα αναμετρηθεί με τον αντίστοιχο νικητή του εργασιακού πρωταθλήματος που θα διοργανωθεί στη Σητεία σε μονό αγώνα.

Γράψτε το σχόλιό σας.