facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: Περιμένοντας το σύνθημα του αφέτη…

01 laikos dromos-afissa

Περιμένοντας το σύνθημα του αφέτη…

● «Πυρετός» για τη μεθαυριανή διοργάνωση του 2ου Λαϊκού Δρόμου «Παναγιώτης Αφαλής» που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

● Τμηματικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος των διαδρομών

 

 

 

Σε αντίστροφη μέτρηση βρίσκεται πλέον το χρονόμετρο για το σύνθημα της μεγάλης λαϊκής γιορτής του αθλητισμού, με τους 6.000 και πλέον δρομείς να ετοιμάζονται για τους… βατήρες του 2ου Λαϊκού Δρόμου «Παναγιώτης Αφαλής», που διοργανώνει μεθαύριο, Κυριακή 14 Μαΐου 2017, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών.

Το πρώτο μήνυμα για την επιτυχία της διοργάνωσης ήρθε από τους πολίτες, οι δηλώσεις συμμετοχής των οποίων ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, εντυπωσίασε το γεγονός ότι καλύφθηκε ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα, που ξεκινά από την ηλικία του ενός έτους έως και το 84ο που είναι δημότισσες-μέλη ΚΑΠΗ του δήμου. Ανάμεσα στους δρομείς θα βρίσκονται φέτος και μέλη της οικογένειας του πρώην δημάρχου Συκεών Παναγιώτη Αφαλή, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένος ο νέος αθλητικός θεσμός του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ το όνομά του θα δοθεί σε κεντρική πλατεία και σε οδό της Δ.Ε. Συκεών.

Ήδη από την ΚΕΥΝΣ και το Γραφείο Αθλητισμού έχουν ρυθμιστεί και οι τελευταίες οργανωτικές λεπτομέρειες που εγγυώνται την επιτυχία και της δεύτερης διοργάνωσης, με τους δρομείς να έχουν παραλάβει τα διακριτικά μπλουζάκια και τους 250 εθελοντές να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα να… καταλάβουν τις θέσεις τους κατά μήκος των διαδρομών.

 

Μήνυμα ζωής

Ο 2ος Λαϊκός Δρόμος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» περιλαμβάνει δυο διαδρομές των 5.000 μ. και των 1.000 μ. με αφετηρίες τη Νεάπολη και τις Συκιές, όπου το σύνθημα της εκκίνησης θα δώσει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης στις 11 και 10.30 το πρωί αντίστοιχα. Κοινός τερματισμός έχει ορισθεί το Δημοτικό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), όπου τους δρομείς θα υποδέχεται ροκ μπάντα του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών.

 «Η μεγάλη στιγμή για τη δεύτερη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού απέχει ελάχιστα και είμαστε έτοιμοι όλοι για την αφετηρία. Πρόκειται για μια κορυφαία εκδήλωση που περνά σε όλους, μικρούς και μεγάλους, το μήνυμα της άθλησης, το μήνυμα της ζωής. Ταυτόχρονα, όμως, τιμάμε την προσφορά και τη μνήμη του πρώην δημάρχου Συκεών Παναγιώτη Αφαλή που επί σειρά ετών υπηρέτησε τον τόπο του. Τα μηνύματα συμμετοχής, που συνεχίζουμε να λαμβάνουμε ακόμη και σήμερα, μας επιτρέπουν να πιστεύουμε ότι κι αυτή η διοργάνωση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, χαιρετίζοντας την αθρόα συμμετοχή των πολιτών και δημοτών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης στέκεται στην οργανωμένη δουλειά που έγινε από τα στελέχη των Υπηρεσιών και τους εθελοντές ώστε να εξασφαλιστεί η άρτια διοργάνωσή του Λαϊκού Δρόμου.  «Όλο το προηγούμενο διάστημα τα στελέχη μας και οι εθελοντές βρίσκονταν σε απίστευτη κινητοποίηση φροντίζοντας για την κάθε λεπτομέρεια ώστε και η δεύτερη διοργάνωση να ανεβάσει τον πήχη της επιτυχίας ακόμη ψηλότερα, και είμαστε βέβαιοι για αυτό. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια», ανέφερε.

 02 laikos dromos-blouzes 1p

Διαδρομές και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

06 xartis 1000m-p

Ο δρόμος των 1.000 μέτρων ξεκινά στις 10.30 το πρωί από το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη και Ι. Μιχαήλ 1), με το χρονικό όριο της διαδρομής προς τον τερματισμό (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης») να υπολογίζεται στη μία ώρα. Η διαδρομή, δε, είναι η εξής: Μιχαήλ Καραολή-Ελ. Βενιζέλου-Δημ. Ανδρέου-Ρ. Φεραίου-Καρόλου Κουν.

05 xartis 5000m-p

Ο δρόμος των 5.000 μέτρων ξεκινά στις 11.00 το πρωί με αφετηρία την περιοχή Στρεμπενιώτη (τέρμα Ελ. Βενιζέλου, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης), με το χρονικό όριο της διαδρομής να αγγίζει τις  2,5 ώρες. Η διαδρομή, δε, είναι η εξής: Ελ. Βενιζέλου-Κασταμονής-Μητροπόλεως-Γληνού-Οδ. Ελύτη-Μ. Τριανταφυλλίδη-Ελ. Βενιζέλου-Ανδ. Παπανδρέου-Κύπρου-Ρ. Φερραίου-Επταπυργίου-Oδ. Φωκά-Ζαχ. Γουναρίδη-Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).

Στο λαϊκό δρόμο των 5.000μ. θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων στα 2.500 μ. (περιοχή Κύπρου με Ρ. Φερραίου), ενώ στον τερματισμό θα διατίθεται νερό, χυμός και φρούτο. Αποδυτήρια θα υπάρχουν στην αφετηρία (γήπεδο Νεάπολης) και στον τερματισμό (Γυμναστήριο Ανοιχτού Θεάτρου Συκεών), ενώ η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων των δρομέων που θα συμμετάσχουν στα 5.000 μ. θα γίνει στην αφετηρία και η παράδοση τους στον τερματισμό.

 Ταυτόχρονα έχει γίνει ο κατάλληλος σχεδιασμός για το διαδοχικό κλείσιμο των οδών που θα διέρχονται οι αθλούμενοι, για την ασφάλεια των οποίων έχουν προβλεφθεί ειδικές ρυθμίσεις στην κίνηση των οχημάτων, που θα ρυθμίζεται από δύναμη της Διεύθυνσης Τροχαίας.

Πιο συγκεκριμένα, απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων ενώ από τις 10:30 το πρωί απαγορεύεται και η διέλευση στις παρακάτω οδούς:

 • Ελ. Βενιζέλου, από τη συμβολή της με την Γληνού μέχρι τη συμβολή της με την οδό Κασταμονής,
 • Κασταμονής, από τη συμβολή της με την Ελ. Βενιζέλου μέχρι τη συμβολή της με την Μητροπόλεως,
 • Μητροπόλεως, από τη συμβολή με την Κασταμονής μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καραβαγγέλη,
 • Καραβαγγέλη, από τη συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως μέχρι τη συμβολή της με την Ελ.Βενιζέλου,
 • Δημ. Γληνού, από τη συμβολή της με την Ελ. Βενιζέλου μέχρι τη συμβολή της με την Οδυσσέα Ελύτη,
 • Οδυσσέα Ελύτη, από τη συμβολή της με τη Διγενή μέχρι τη συμβολή της με την Μ. Τριανταφυλλίδη,
 • Μ. Τριανταφυλλίδη, από τη συμβολή της με την Οδυσσέα Ελύτη μέχρι τη συμβολή της με την Ελ. Βενιζέλου,
 • Ελ. Βενιζέλου, από τη συμβολή της με την Μ. Τριανταφυλλίδη μέχρι τη συμβολή της με την Ανδ. Παπανδρέου,
 • Ανδ. Παπανδρέου, από τη συμβολή της με την Ελ. Βενιζέλου μέχρι τη συμβολή της με την Κύπρου,
 • Κύπρου, από τη συμβολή της με την Ανδ. Παπανδρέου μέχρι τη συμβολή της με τη Ρήγα Φεραίου,
 • Ρήγα Φεραίου, από τη συμβολή της με την Κύπρου μέχρι τη συμβολή της με την Επταπυργίου,
 • Επταπυργίου, από τη συμβολή της με τη Ρήγα Φεραίου, μέχρι τη συμβολή της με την Οδ. και Απ. Φωκά και μόνο προς ανατολικά,
 • Οδυσσέα και Απόστολου Φωκά, από τη συμβολή της με την οδό Επταπυργίου μέχρι τη συμβολή της με την Ζαχ. Γουναρίδη,
 • Ζαχ. Γουναρίδη, από τη συμβολή της με την Οδ.και Απ. Φωκά μέχρι τη συμβολή της με την 25ης Μαρτίου και Καρόλου Κουν.

Γράψτε το σχόλιό σας.