facebook twitter youtube googleplus
on/off

ΧερσόνησοςΕκδηλώσεις: Λήξη Διασυλλογικών Αγώνων

Άγγιξε το τέλειο η διοργάνωση των σκακιστικών πρωταθλημάτων στη Χερσόνησο
Ο ΚΥΔΩΝ επιστρέφει θριαμβευτικά στην Α’ Εθνική,
ο ΟΑΧ 2000 πρωταθλητής Β’ Εθνικής

 

Με  πρωτοφανή οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διασυλλογικοί σκακιστικοί αγώνες  του Προκριματικού Ομίλου Α Εθνικής και του Πρωταθλήματος Β’ Εθνικής Κρήτης 2018 με τη συμμετοχή 18 ομάδων από όλο το νησί. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Aldemar Knossos Royal και απογείωσαν τις διοργανωτικές συνθήκες καθώς τόσο ο χώρος αγώνων όσο και οι βοηθητικοί  χώροι (χώρος ανάλυσης, live streaming 4 καμερών από τους αγώνες, live αναμετάδοση των παρτίδων με ταυτόχρονη ανάλυσή τους από σκακιστική μηχανή μέσω της εφαρμογής του κορυφαίου στον κόσμο chess24.com) έδωσαν στη διοργάνωση έναν… αέρα Α’ Εθνικής ενώ δεν ήταν λίγοι από τους συμμετέχοντες που δήλωσαν πως οι συνθήκες ήταν καλύτερες ακόμα και από το Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα!

Στο αγωνιστικό μέρος στον Προκριματικό Όμιλο Α’ Εθνικής (ΠΟΑ) ο ΚΥΔΩΝ  Χανίων πήρε χωρίς καμιά δυσκολία την 1η θέση και επέστρεψε στην Α’ Εθνική όπου θα αγωνιστεί τον Ιούλιο στο Ρίο (Πάτρα) με αξιώσεις για μια καλή θέση στο πρωτάθλημα καθώς ήταν δυο επίπεδα πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες.

Στη 2η θέση η νεοφώτιστη ομάδα του ΟΦΗ 2000 που κατάφερε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα ενώ στην 3η βρέθηκε η ομάδα της Σ.Α. Γαζίου. Με εξαίρεση τον Κύδωνα οι υπόλοιπες ομάδες ήταν περίπου στο ίδιο επίπεδο και πραγματικά κάθε ματς ήταν ντέρμπι με μεγάλες ανατροπές και συγκινήσεις.

Στο Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής ο ΟΑΧ 2000 κατέκτησε δίκαια την 1η θέση επικρατώντας τόσο των ΝΕΩΝ ΗΡΟΔΟΤΟΥ (δεύτερη θέση) όσο και του Σ.Ο. ΑΝΩΓΕΙΩΝ (τρίτη θέση). Οι τρεις αυτές ομάδες είχαν και τις περισσότερες πιθανότητες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος όμως η ομάδα των Χανίων αποδείχτηκε πιο έτοιμη για την άνοδο στην επόμενη κατηγορία.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στη τελετή λήξης μεταξύ των οποίων ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Μαστοράκης, ο δήμαρχος Ανωγείων κ. Καλλέργης και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χερσονήσου Δέσποινα  Πλευράκη.

 Ο κ. Κουκιαδάκης τόνισε πως αποφάσισε να παραστεί με την αθλητική του παραβολή έχοντας τερματίσει το μαραθώνιο του Run Greece καθώς δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από αυτή τη σπουδαία γιορτή για το κρητικό σκάκι που ως γνωστόν η Περιφέρεια στηρίζει με κάθε ευκαιρία! Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χερσονήσου κ.Μαστοράκης τόνισε πως το σκάκι έχει προτεραιότητα στο Δήμο Χερσονήσου και θα συνεχίσει να διοργανώνει σκακιστικά πρωταθλήματα τοπικού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Εκ μέρους της Κοινωφελούς Επιχείρησης η πρόεδρος κα Πλευράκη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αγωνιστική αρτιότητα των αγώνων και για τη μεγάλη ανάπτυξη του σκακιού στο Δήμο που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σειρά σπουδαίων διοργανώσεων που πραγματοποιούνται με σχέδιο και καλή οργάνωση από μια έμπειρη οργανωτική ομάδα του Δήμου και των διοργανωτών συλλόγων.

Ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης εξήρε τη δουλειά που γίνεται στη Χερσόνησο αλλά και αυτή που γίνεται στα Ανώγεια και κάλεσε τους φίλους σκακιστές στο διεθνές τουρνουά Ανωγείων 17-24 Αυγούστου. Την ικανοποίηση του για το επίπεδο των αγώνων εξέφρασε και ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Aldemar Knossos Royal Μιχάλης Γάσπαρης προσκαλώντας τη σκακιστική κοινότητα και σε επόμενες σημαντικές διοργανώσεις στις εγκαταστάσεις του.

Εκ μέρους των διοργανωτών συλλόγων (ΣΑ Χερσονήσου, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ, ΣΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΣΟ ΛΕΩΝ ΚΑΝΤΙΑ) ο διευθυντής αγώνων Κώστας Κλώκας ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες, το Δήμο Χερσονήσου και την Κοινωφελή Επιχείρηση καθώς και την Περιφέρεια Κρήτης και Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου για την καθοριστική συμβολή τους στην καθιέρωση της Χερσονήσου ως ενός από τους ελκυστικότερους και ποιοτικότερους σκακιστικούς προορισμούς και προσκάλεσε τους σκακιστές στο επόμενο μεγάλο ραντεβού της σκακιστικής κοινότητας, το 2ο Διεθνές Τουρνουά Χερσονήσου από 17 έως 24 Ιουνίου!

anogia anogianos gasparisFirstmove kidon kypella OAX2000 teletilixis xorosagonon xorosagonon2 xorosagonon3

Γράψτε το σχόλιό σας.