facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: «Κατάληψη» για το περιβάλλον με ιδέες και προτάσεις…

«Κατάληψη» για το περιβάλλον με ιδέες και προτάσεις…

¨ Ξεκίνησε σήμερα το τριήμερο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που πραγματοποιείται στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ¨ Μ.Βουλγαρίδης: Οι νέοι έχουν να μας πουν πολλά…

 

«Η νέα γενιά σήμερα, με τον πλούτο των ερεθισμάτων, των γνώσεων και της παιδείας που αποκτά είναι αυτή που τελικά θα σώσει το περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον απαλλαγμένο από ρύπους και καταστροφές. Οι σημερινοί μαθητές, που θα είναι αύριο οι πολίτες που θα κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του μέλλοντός τους, έχουν άποψη, έχουν ιδέες και προτάσεις, και όλοι μας όχι μόνο οφείλουμε να έχουμε τεταμένα τα ώτα μας προς αυτούς αλλά και να προσαρμόζουμε τις πολιτικές μας στις δικές τους επιταγές».

Με την τοποθέτηση αυτή ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης εγκαινίασε το τριήμερο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που συνδιοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, το οποίο ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και θα διαρκέσει έως και μεθαύριο, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.

Δεκάδες μαθητές σχολείων της δυτικής Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε τριήμερη «κατάληψη» της Αίθουσα Τέχνης στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη) διατρανώνοντας τις απαιτήσεις τους με έργα, ιδέες και προτάσεις για ένα καλύτερο περιβάλλον που θα είναι αποτέλεσμα του σεβασμού των κανόνων και των αρχών της αειφορίας.

 

«Εμπλουτισμός δράσεων…»

«Αυτές τις τόσο όμορφες αλλά και ηχηρές φωνές των παιδιών δεν μπορεί να τις αγνοήσει κανείς, πολύ περισσότερο όταν έρχεται αντιμέτωπος με τις δημιουργικές προτάσεις τους, όπως αυτές που εκτίθενται σ’ αυτόν τον χώρο. Και ο δήμος μας, αρωγός και στυλοβάτης αυτών των προσπαθειών των εκπαιδευτικών κοινοτήτων, έχει δώσει πολλά απτά δείγματα ότι λαμβάνει τα μηνύματα και διαρκώς εμπλουτίζει τις δράσεις και τα προγράμματα που στρέφονται προς την κατεύθυνση της διαρκούς και ακατάπαυστης προστασίας του περιβάλλοντός μας», τόνισε ο κ. Βουλγαρίδης.

Εκπροσωπώντας, δε, τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, που απουσίαζε στην Αθήνα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων (συνεδρίαση ΚΕΔΕ), μετέφερε το μήνυμα-δέσμευσή του για  μια «συνολική και άρτια σχεδιασμένη πολιτική προστασίας του περιβάλλοντος σε όλα τα επίπεδα, από την καθαριότητα της πόλης έως και την εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων».

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κα. Δέσποινα Μιχελάκη, αναφέρθηκε στον στόχο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, που είναι «η δημιουργία περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών μέσω των δράσεων που πραγματοποιούνται τα σχολεία». Η ίδια μάλιστα παρουσίασε τα συμπεράσματα του τετραημέρου περιβαλλοντικών δράσεων στην Κωνσταντινούπολη που έγινε με θέμα «Η θάλασσα που μας ενώνει», με χορωδία μαθητών να υμνεί το ρόλο της θάλασσας στη σύζευξη των διαφορετικών πολιτισμών.
Το πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της Γιορτής Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών, παρουσιάζουν τις ιδέες, τις προτάσεις και τις δράσεις που προετοίμαζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ παράλληλα τα συλλογικά έργα, τις αφίσες και τις πρωτότυπες κατασκευές τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δυο επόμενων ημερών έχει ως εξής:

► Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

9.00-9.15: Υποδοχή Χαιρετισμοί

9.15-14.00: Παρουσιάσεις Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:

1ο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων/ 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου

Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου

5ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου

Γυμνάσιο Εγνατίας/ 2ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων

4ο Γυμνάσιο Πολίχνης

3ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης

5ο Γυμνάσιο Ευόσμου/ 3ο ΓΕΛ Αμπελοκήπων

2ο ΓΕΛ Νεάπολης

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

9.00-9.15: Υποδοχή – Χαιρετισμοί

9.15-9.30: Αναδρομή στο Τετραήμερο Περιβαλλοντικών  Δράσεων στην Ίμβρο με θέμα:  «Η Ανθρωπογεωγραφία στο χάρτη του Βορείου Αιγαίου»

Αναστασία Σιβρή Διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ Πολίχνης -  Αναπληρώτρια του Διευθυντή Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης

9.30-14.00: Παρουσιάσεις Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:

Γυμνάσιο Μυγδονίας/ 1ο ΕΠΑΛ Σίνδου

1ο ΕΠΑΛ Ελευθερίου – Κορδελιού

2ο ΓΕΛ Αμπελοκήπων/ 1ο Γυμνάσιο Πεύκων

Εσπερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης/ 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά

1ο Γυμνάσιο Συκεών/ 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης

 

Στην Αίθουσα Τέχνης του Δημοτικού Καταστήματος Νεάπολης θα λειτουργεί παράλληλα:

  • · Έκθεση αφισών και πρωτότυπων κατασκευών με τη συμμετοχή των εξής σχολείων: 1o Γυμνάσιο Νεάπολης, 3o Γυμνάσιο Νεάπολης, 2ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, 2ο ΓΕΛ Ευόσμου, 2ο ΓΕΛ Νεάπολης, 5ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, 1ο ΕΠΑΛ Νεάπολης, 4ο Γυμνάσιο Ευόσμου.
  • · Ατομική έκθεση καλλιτεχνημάτων και κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά του Κωνσταντίνου Γεωργιάδη.

perivallontiki-festival 1 perivallontiki-festival 2 perivallontiki-festival 3 perivallontiki-festival 4 perivallontiki-festival 5 perivallontiki-festival 6 perivallontiki-festival 7 perivallontiki-festival 8 perivallontiki-festival 9 perivallontiki-festival 10

Γράψτε το σχόλιό σας.