facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: Και Χειμερινός Κινηματογράφος στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Τηλέφωνο:           2313 313125, -6, -7                                             Συκιές, 10 Δεκεμβρίου 2015

Fax:                       2310 629185                                                       

gt.sykies@n3.syzefxis.gov.gr                                                                                                                   ett.sykies@n3.syzefxis.gov.gr

www.dimosneapolis-sykeon.gr

 

 

 

Και Χειμερινός Κινηματογράφος στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

● Θα λειτουργεί στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών με ψηφιακά μηχανήματα και ταινίες πρώτης προβολής ● Το ερχόμενο Σάββατο η πρώτη προβολή ταινίας

 

 

 

Η 7η Τέχνη, που ρίζωσε στο δήμο Νεάπολης-Συκεών με τη συνεπή και αδιάλειπτη λειτουργία των δυο θερινών κινηματογράφων, του Σινέ Άλσος (Συκιές) και Σινέ Παράδεισος (Νεάπολη), παρασύροντας τους σινεφίλ σε μαγικά ταξίδια κάτω απ’ τ’ άστρα, απλώνει τώρα τα κλαδιά της για να πολλαπλασιάσει τις ευκαιρίες ώστε μικροί και μεγάλοι να απολαμβάνουν κινηματογραφικές ταινίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Πρόκειται για την καθιέρωση και λειτουργία του Δημοτικού Χειμερινού Κινηματογράφου, οι προβολείς του οποίου ανάβουν το ερχόμενο Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου, στις 4 μ.μ., και θα φωτίζουν τους δρόμους της περιπλάνησης, του ταξιδιού, της ψυχαγωγίας και διασκέδασης με περισσότερες από 25 προβολές ταινιών την εβδομάδα. Ο Χειμερινός Κινηματογράφος θα λειτουργεί στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρ.Φεραίου και Μεγάρων) υπό την ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ), η οποία το προηγούμενο διάστημα φρόντισε για τη ρύθμιση όλων των λεπτομερειών.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, ο σχεδιασμός της λειτουργίας του Χειμερινού Κινηματογράφου περιλαμβάνει ταινίες πρώτης προβολής σε ώρες που να ανταποκρίνονται στις δυνατότητες των πολιτών και των παιδιών, και μάλιστα με πολύ ανταγωνιστικό εισιτήριο καθώς υπάρχει πρόβλεψη για ανέργους και πολυτέκνους. «Έχοντας ως προσανατολισμό την ικανοποίηση των αναγκών των συμπολιτών μας, που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη μετακίνηση και στο κόστος, προχωρήσαμε στην υλοποίηση του σχεδίου μας για τη λειτουργία του χειμερινού κινηματογράφου. Με δεδομένες τις υποδομές και την εμπειρία, προχωρούμε στην έναρξη των προβολών, που θα γίνονται με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα σε έναν κατάλληλο, οικείο και ζεστό χώρο, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να παρακολουθήσουν νέες ταινίες και να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους», αναφέρει.

 

Οι πρώτες ταινίες και προβολές

Την έναρξη της λειτουργίας του Χειμερινού Κινηματογράφου του δήμου Νεάπολης-Συκεών σηματοδοτούν τέσσερις ταινίες πρώτης προβολής, που είναι από τις καλύτερες που κυκλοφορούν στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μεταξύ αυτών η ταινία του Μανούσου Μανουσάκη «Ουζερί Τσιτσάνης», ενώ οι άλλες τρεις είναι αφιερωμένες στα παιδιά, που μπορούν να τις παρακολουθήσουν και τρισδιάστατα.

Συγκεκριμένα, οι πρώτες ταινίες που επιλέχθηκαν και τα προβληθούν από το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, είναι:

  • · «Ξενοδοχείο για τέρατα 2»,
  • · «Τα μυαλά που κουβαλάς»,
  • · «Εκεί όπου ξεκίνησαν όλα», του Ακίνδυνου Γκίκα,
  • · «Ουζερί Τσιτσάνης», του Μανούσου Μανουσάκη

Να σημειωθεί ότι η όλη οργάνωση ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και των λατρών του κινηματογράφου καθώς μια προβολή την ημέρα θα γίνεται με τη νέα τρισδιάστατη τεχνολογία 3D.

Η πρώτη προβολή θα γίνει στις 4 το απόγευμα, ενώ τα Σαββατοκύριακα για τις παιδικές ταινίες έχουν προγραμματισθεί και πρωινές προβολές. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ*

ΤΑΙΝΙΕΣ

ΗΜΕΡΑ

ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

«Ξενοδοχείο για τέρατα 2»

παιδική – 89΄

Σάββατο 12.12

16:00, 18:00, 20:00 (3D)

Κυριακή 13.12

11:30, 16:00, 18:00, 20:00 (3D)

«Τα μυαλά που κουβαλάς»

παιδική – 102΄

Σάββατο 19.12

16:00, 18:00, 20:00 (3D)

Κυριακή 20.12

11:30, 16:00, 18:00 (3D)

 «Εκεί όπου ξεκίνησαν όλα»

παιδική – 91΄

Σάββατο 26.12

11:30, 16:30, 18:30 (3D)

Κυριακή 27.12

11:30, 16:30, 18:30 (3D)

Δευτέρα 28.12

16:30, 18:30 (3D)

Τρίτη 29.12

16:30, 18:30 (3D)

Τετάρτη 30.12

16:30, 18:30 (3D)

«Ουζερί Τσιτσάνης»

του Μανούσου Μανουσάκη

116΄

Σάββατο 26.12

21:00

Κυριακή 27.12

Δευτέρα 28.12

Τρίτη 29.12

Τετάρτη 30.12

*ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ (ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΚΕΩΝ)

Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων, Συκιές – Τηλ.: 2310.638058, 2313.329540 (πρωί)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική είσοδος: 6€ – Παιδικό: 5€ – Άνεργοι & Πολύτεκνοι: 3€

ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ (3D): Γενική είσοδος: 6€ – Άνεργοι & Πολύτεκνοι: 5€

 

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

«Ξενοδοχείο για τέρατα 2»

Σενάριο: Robert Smigel, Adam Sandler

Σκηνοθεσία: Genndy Tartakovsky

Ακούγονται: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κωνσταντίνος Τζούμας, Στεφανία Φιλιάδη, Άγγελος Λιάγκος, Μελίνα Χατζηγεωργίου, Δημήτρης Παπαδάτος, Βασίλης Μήλιος, Ηλίας Ζερβός και ο Άρης (REC) Λουμάκης

Παιδική – Διάρκεια: 89΄

 

ΥΠΟΘΕΣΗ: Όλα δείχνουν να αλλάζουν προς το καλύτερο στο ξενοδοχείο του Κόμη Δράκουλα… Επιτέλους, οι πόρτες είναι ανοιχτές και για τους κοινούς θνητούς, δηλαδή τους ανθρώπους. Αλλά ο Δράκουλας ανησυχεί για το αξιολάτρευτο εγγονάκι του, τον Ντένισεβιτς, που δεν δείχνει και ιδιαίτερα σημάδια βαμπιροσύνης. Η Μέιβις, από την άλλη, αποφασίζει να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας πιο φυσιολογικής ανατροφής του γιου της στον κόσμο των ανθρώπων και κάνει ένα διερευνητικό ταξίδι με τον Τζόνι στα πεθερικά της. Στομεταξύ ο Δρακουλοπαππούς δράττει την ευκαιρία για να ξυπνήσει το τερατάκι μέσα στον εγγονό του. Όλα θα κριθούν στο μεγάλο πάρτι για τα 5α γενέθλια του Ντένις, όπου όμως τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν εμφανίζεται από το πουθενά ο ξεχασμένος προπάππους και συντηρητικός δράκουλας Βλαντ, πατέρας του Δράκουλα.

02 xenodoxeio gia terata 2

 

«Τα μυαλά που κουβαλάς»

Σενάριο: Pete Docter, Meg LeFauve, Josh Cooley

Σκηνοθεσία: Pete Docter, Ronnie Del Carmen

Μουσική: Michael Giacchino

Executive Producer: John Lasseter

Ακούγονται: Νάντια Κοντογεώργη, Άντρια Ράπτη, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Λευτέρης Ελευθερίου, Κώστας Δαρλάσης, Μαρίνα Σαμάρκου, Ναταλία Παρτσινέβελου, Μαρία Πλακίδη, Χρήστος Θάνος, Βίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Μενούνος, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Αλέξανδρος Λουζιώτης

Ακούγονταιστααγγλικά: Amy Poehler, Phyllis Smith, Richard Kind, Bill Hader, Lewis Black, Mindy Kaling, Diane Lane, Kyle MacLachlan

Παιδική – Διάρκεια: 102΄

 

ΥΠΟΘΕΣΗ: Το να μεγαλώνεις δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά για τη Riley που ξεριζώνεται από την ήσυχη ζωή της σε μια κωμόπολη της κεντροδυτικής Αμερικής για να εγκατασταθεί στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκεται η καινούρια δουλειά του πατέρα της. Όπως όλοι μας, έτσι κι η Riley κατευθύνεται από τα συναισθήματά της –τη Χαρά, τον Φόβο, τον Θυμό, την Αηδία και τη Θλίψη. Τα συναισθήματα ζουν στο Κέντρο Ελέγχου μέσα στο μυαλό της, απ’ όπου τη συμβουλεύουν στην καθημερινότητά της. Καθώς η Riley και τα συναισθήματά της αγωνίζονται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, στο Κέντρο Ελέγχου επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Ενώ η Χαρά, το κυρίαρχο και σημαντικότερο συναίσθημα της Riley, προσπαθεί να διατηρήσει το ηθικό υψηλό, τα υπόλοιπα συναισθήματα συγκρούονται μεταξύ τους για  το πώς να διαχειριστούν μια διαφορετική πόλη, ένα νέο σπίτι κι ένα καινούριο σχολείο.

 

«Εκεί όπου ξεκίνησαν όλα» (ΜΙΝΙΟΝS)

Σκηνοθεσία: Ακίνδυνος Γκίκας

Μετάφραση: Ελένη Κουβοπούλου

Αφηγητής: Κώστας Τσάκωνας

Ακούγονται: Δανάη Καλαχώρα, Χρήστος Θάνος, Σπύρος Τσεκούρας, Γιώργος Πετρόχειλος, Μαρία Πλακίδη, Θεοδώρα Παπαϊωάννου, Χρύσα Σπηλιώτη, Τάσος Κωστής, Νίκος Νίκας, Ακίνδυνος Γκίκας, Στέλιος Ψαρουδάκης, Αναστάσιος Δεληγιάννης, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Στεφανία Γκουρνείου, Χάρις Κυρικίδη, Στέλλα Σειραγάκη, Δημήτρης Δημόπουλος, Γιάννης Πάζιος, Ζωή Κατσάτου, Γιάννης Στεφόπουλος.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Μια ξεκαρδιστική διαδρομή των σκανταλιάρικων,  μικροσκοπικών ζιζανίων από την εποχή της δημιουργίας της Γης προς τη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’60 σε αναζήτηση νέου, δόλιου αφεντικού, μετά από, μεταξύ άλλων, τον Ναπολέοντα, το Δράκουλα, έναν Αιγύπτιο Φαραώ και τον φονικό δεινόσαυρο T-Rex. Ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία, με τα MINIONS να υπηρετούν διάσημους «κακούς», κάνοντας κλασικά, αλλεπάλληλες γκάφες, ώσπου θα βρουν το μάστορά τους στο πρόσωπο της σατανικής Σκάρλετ. Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι να βρεθεί ο Γκρου στο δρόμο τους.

Παιδική – Διάρκεια: 91΄

 

«Ουζερί Τσιτσάνης»

ΣΕΝΑΡΙΟ: Βασίλης Σπηλιόπουλος, Άντα Γκουρμπαλή, Μανούσος Μανουσάκης
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μανούσος Μανουσάκης

ΜΟΥΣΙΚΗ: Θέμης Καραμουρατίδης

ΣΚΗΝΙΚΑ: Αντώνης Χαλκιάς
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Άννα Μαχαιριανάκη
ΜΟΝΤΑΖ: Λάμπης Χαραλαμπίδης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Κωστής Γκίκας

 

ΥΠΟΘΕΣΗ: Θεσσαλονίκη, 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης και παθιασμένη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.

Διάρκεια: 116’

 

 

Γράψτε το σχόλιό σας.