facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: Εθελοντική αιμοδοσία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Νιώσε τη χαρά της προσφοράς

Θερινή Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς

20-26 Ιουνίου

 

 

Λίγο πριν μπούμε στο κλίμα της προετοιμασίας των καλοκαιρινών διακοπών, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών οργανώνει την τακτική θερινή «Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς», προσκαλώντας όλους να «νιώσουμε τη χαρά της προσφοράς».

Ειδικά αυτήν την περίοδο η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων αιμοδοτών κρίνεται απαραίτητη διότι, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, το καλοκαίρι αυξάνουν οι ανάγκες σε αίμα στα νοσοκομεία κυρίως εξαιτίας των πολλών τροχαίων ατυχημάτων, της έλευσης τουριστών, αλλά και των μεγαλύτερων διαστημάτων απουσίας των τακτικών αιμοδοτών λόγω των διακοπών τους.

Για να είμαστε, λοιπόν, σε θέση να αντιμετωπίσουμε κάθε έκτακτο γεγονός, καθώς και τις πάγιες ανάγκες των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, συμμετέχουμε όλοι στην «Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς», από το Σάββατο 20 έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Μαζί και αυτή τη φορά θα αποδείξουμε πόσο ενσυνείδητοι είμαστε απέναντι στο ύψιστο καθήκον μας της ανθρώπινης αλληλεγγύης, και -γιατί όχι;- να ξεπεράσουμε το ρεκόρ της προηγούμενης εξόρμησης του δήμου τον περασμένο χειμώνα, στη διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν 729 μονάδες αίματος και 129 νέοι αιμοδότες έγιναν μέλη της μεγάλης μας οικογένειας…

 

Πότε και που;

Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Σάββατο 20/6: 9π.μ.-2μ.μ. // Δημοτικό κατάστημα Πεύκων και

9π.μ..-1μ.μ. // Γ΄ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου

Κυριακή 21/6: 8π.μ.-2μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές)

Δευτέρα 22/6: 10π.μ.-8μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Τρίτη 23/6: 10π.μ.-8μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Τετάρτη 24/6: 10π.μ.-8μ.μ. // Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Πέμπτη 25/6: 10π.μ.-8μ.μ. // Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης

Παρασκευή 26/6: 10π.μ.-8μ.μ. // Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης

Διοργανώνεται με τη συνεργασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ.Παπανικολάου, και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Εκτός από αίμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν και αιμοπετάλια και να δηλώσουν συμμετοχή στα Δίκτυα Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων.

 

«Θεσμός ελπίδας…»

«Ο εθελοντισμός και η συστηματική αιμοδοσία δεν είναι απλά μέρος της ζωής και του κοινωνικού πολιτισμού στο δήμο μας. Είναι ένας καταξιωμένος θεσμός ελπίδας και μια δυναμική παράδοση, την οποία οι συμπολίτες μας, αλλά και κάθε άλλος αιμοδότης που ενισχύει με τη συμμετοχή του τον αγώνα μας, τιμούν και ανανεώνουν», επισημαίνουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης.

«Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι έχοντας προ πολλού νικήσει την άγνοια και την αδιαφορία. Νιώθουμε ασφαλείς γιατί χάρη στα αποθέματα που διαθέτει η Δημοτική Τράπεζα Αίματος μπορούμε να καλύψουμε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη αντιμετωπίσουν οι τροφοδότες-μέλη της. Για να διατηρηθούν, όμως, τα θετικά αυτά επίπεδα οφείλουμε να παραμείνουμε προσανατολισμένοι στην ιεράρχηση των στόχων μας, που αφορούν την τακτική παρουσία όλων στις καθιερωμένες εξορμήσεις του δήμου μας, την ενημέρωση των μαθητών και νέων για τα οφέλη της αιμοδοσίας, την προαγωγή του μηνύματος ότι όλοι μπορούμε και πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια υπεύθυνα και συνειδητά», καταλήγουν.

Αρωγοί του δήμου είναι η Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και οι ιεροί ναοί του δήμου, το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, η Ένωση Γονέων δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου, το Κέντρο Εργάνη, ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ και πολλοί άλλοι σύλλογοι, σωματεία και τοπικοί φορείς.

Πληροφορίες:

Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Νεάπολης-Συκεών: 2313 3131116, 313160

Συμβουλευτικός Σταθμός Δ.Ε. Συκεών: 2313 313151, 313117

afisa-35x50-aimodosia-3

Γράψτε το σχόλιό σας.