facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: Επιβράβευση των εθελοντών αιμοδοτών…

Επιβράβευση των εθελοντών αιμοδοτών…

Σε ζεστή ατμόσφαιρα η απονομή των δώρων που πρόσφεραν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, επαγγελματίες και επιχειρήσεις
του δήμου Νεάπολης-Συκεών στηρίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια του δήμου

 

 

Πρόσκληση στους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι αναδείχθηκαν τυχεροί συμβολικών προσφορών των χορηγών της εκστρατείας Αιμοδοσίας, ώστε να γίνουν πολλαπλασιαστές του μηνύματος ανθρωπιάς, κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, απηύθυνε χθες ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης κατά την παράδοση των δώρων.

Να σημειωθεί ότι την τέταρτη μέσα στο έτος εκστρατεία αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς (17-23 Οκτωβρίου) στήριξε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσφέροντας συμβολικά 30 προσκλήσεις για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Πανθρακικός, όπως επίσης επαγγελματίες και επιχειρήσεις του δήμου μας κάνοντας τις δικές τους συμβολικές προσφορές στους εθελοντές αιμοδότες. Κατά τη διάρκειά της συγκεντρώθηκαν 715 μονάδες αίματος, έναντι 627 την αντίστοιχη περσινή περίοδο (88 περισσότερες, αύξηση 14,035%), με τους εθελοντές να ενημερώνονται για τη δωρεά αιμοπεταλίων, οργάνων σώματος και βλαστοκυττάρων.

Η απονομή των συμβολικών δώρων προς τους τυχερούς αιμοδότες έγινε από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, τον αντιδήμαρχο Διοικητικού και Οικονομικού Δημήτρης Ζιγκερίδη και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδη, μέσα σε μια ζεστή και φιλική εκδήλωση στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης.

«Είμαστε ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα στην προσφορά αίματος, αλλά αυτό δεν αρκεί. Ετησίως συγκεντρώνουμε πάνω από 2.000 μονάδες και πρέπει να φτάσουμε ψηλότερα για να καλύπτουμε και τους δήμους που δεν κάνουν τέτοια προσπάθεια στον αγώνα της κάλυψης των αναγκών της χώρας μας σε αίμα. Πρέπει, όμως, να ανεβάσουμε τον πήχη ψηλά και στους τομείς της δωρεάς οργάνων σώματος και βλαστοκυττάρων, όπως μπορούμε να γίνουμε και δότες αιμοπεταλίων», ανέφερε ο δήμαρχος, καλώντας τους εθελοντές να μεταδώσουν στο οικείο και φιλικό τους περιβάλλον το μήνυμα της προσφοράς. «Εσείς που συμμετέχετε συνειδητά και με χαρά στην προσπάθειά μας αυτή, μπορείτε να γίνετε οι καλύτεροι αναμεταδότες των μηνυμάτων αυτών ώστε το κίνημα του εθελοντισμού στο δήμο μας να ενισχύεται διαρκώς, και κυρίως με νέους», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

 

Οι τυχεροί των προσφορών

Από την πλευρά τους, οι κ. Ζιγκερίδης και Τσακιρίδης στάθηκαν στη στήριξη των χορηγών, τους οποίους ευχαρίστησαν για την προσφορά των συμβολικών τους δώρων και την επιβράβευση, για μια ακόμη φορά, της στάσης ζωής των εθελοντών απέναντι στο συνάνθρωπό τους που αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις. «Η υπόθεση της προσφοράς αίματος, της δωρεάς αιματοπεταλίων, βλαστοκυττάρων και οργάνων σώματος αφορά συνολικά την κοινωνία. Όταν αναπτύσσονται τέτοιες συνέργειες τότε το μήνυμα ανθρωπιάς, ελπίδας και κοινωνικής αλληλεγγύης γίνεται ισχυρότερο και επιτυγχάνονται υψηλότερα αποτελέσματα», ανέφεραν.

Σύμφωνα με την κλήρωση, οι τυχεροί των προσφορών, στους οποίους απονεμήθηκαν οι συμβολικές επιβραβεύσεις, είναι οι εξής:

 1. Πρόσκληση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Πανθρακικός: Βαλεντίνος Μέτσης, Μαρία Μελά, Κυριακή Τρύπκη, Στυλιανός Μέντας, Ιωάννης Χαιρόπουλος, Αναστάσιος Μελισσάρης, Ιουλία Παρασκελίδου, Νικόλαος Νικολάκης, Ευάγγελος Βαϊρλής, Ραούλ Πρίσκου, Αναστασία Χαχούδη, Χρήστος Τιτόπουλος, Παύλος Κοκορόπουλος, Αγλαΐα Μελισσίδου, Νικόλαος Παπάζογλου, Ελευθέριος Μαλλιάκης, Εμμανουήλ Αναστασιάδης, Βασίλειος Παλάσκας, Δημητριάδης, Βαρβάρα Καζέπη, Μαρία Κουιμτσίδου, Γεώργιος Αγγέλου, Παναγιώτης Σκαρλάτος, Συμέλα Ακριτίδου, παναγιώτης Μπαμπατζιάνης, Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος, Γεώργιος Καλαϊτζής, Ιωάννης Καϊδατζής, Ευφροσύνη Παρασκευοπούλου, Μιχαήλ Χρυσοχοΐδης,
 2. Αρσένιος Τσολερίδης: Τραπέζι με δυο καρέκλες (ALEXANDROS ILIADIS S.A.),
 3. Ευανθία Μπρατάνη: Δυο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό στα Α.Πορρόια (HOTEL EPAVLIS),
 4. Κωνσταντίνος Κομίτης: Δυο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό (DION PALACE),
 5. Ιωάννης Ιωακειμίδης: Ένα γεύμα τεσσάρων ατόμων έως 50€ (ψαροταβέρνα «ΚΑΡΝΑΓΙΟ»),
 6. Χρήστος Κοντογιώργης: Ένα γεύμα τεσσάρων ατόμων έως 50€ (ταβέρνα «ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ»),
 7. Δημήτριος Τζελάλης: Ένα γεύμα τεσσάρων ατόμων (μεζεδοπωλείο «TANDUR»),
 8. Χρυσοβαλάντω Γεωργίου και Θεόδωρος Παπαδόπουλος: Γεύμα τεσσάρων ατόμων έως 50€ (εστιατόριο «ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ»),
 9. Θεόδωρος Μουρατίδης: Ένα mix grill δυο ατόμων («ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΚΑ»),
 10. Αναστάσιος Μαργαρίτης: Δυο διανυκτερεύσεις στη λίμνη Κερκίνη (HOTEL «Ερωδιός»).
 11. Απόστολος Αραμπατζής: Δυο διανυκτερεύσεις στη λίμνη Κερκίνη (HOTEL «Ερωδιός»).
01 aponomi doron 1

Γράψτε το σχόλιό σας.