Εξαιρετική παρουσία στην Κάρυστο
Από τη χορωδία musicArte Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας
Με μία εξαιρετική εμφάνιση στην Κάρυστο ξεκίνησε την καλλιτεχνική χρονιά η Μικτή Χορωδία “musicArte” του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας όπου συμμετείχε στο 16ο Φεστιβάλ Χορωδιών Καρύστου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 23 – 24 Σεπτεμβρίου 2017 μετά από πρόσκληση της διευθύντριας του τομέα μουσικής του ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων κ. Εύας Βασιλοπούλου. Τη διοργάνωση για το μακρόχρονο και σημαντικό θεσμό για την όμορφη κωμόπολη της νότιας Εύβοιας είχε ο Δήμος Καρύστου και ο Μουσικός Δίαυλος Καρύστου υπό την αιγίδα του ομίλου UNESCO.
Στην διήμερη διοργάνωση μουσικής πανδαισίας συναντήθηκαν έξι χορωδιακά σύνολα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας και την Κύπρο (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ελασσόνα, Παραλίμνι Κύπρου και Κάρυστος). Οι 250 περίπου χορωδοί και μουσικοί καταχειροκροτήθηκαν από το φιλόμουσο κοινό της πόλης, που κατέκλυσε τον κήπο του επιβλητικού Γιοκαλείου Ιδρύματος με την καταπληκτική θέα στη θάλασσα, σε μια γιορτή του πολιτισμού και του χορωδιακού τραγουδιού.
Η μικτή χορωδία “musicArte” του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας παρουσίασε ένα απαιτητικό και ευχάριστο ρεπερτόριο κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού και απέσπασε κολακευτικά σχόλια για την απόδοσή της. Κατά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, τόσο ο πρόεδρος του Μουσικού Διαύλου κ. Τσακνάκης, όσο και ο δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος, συνεχάρησαν τους χορωδούς και το μαέστρο για την συμβολή τους στη διάδοση της πολυφωνικής μουσικής τέχνης. Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια μουσικής κ. Έφη Φαρμάκη. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.
Η αποστολή του Μ.Σ. Ελασσόνας έτυχε πολύ θερμής φιλοξενίας από τους διοργανωτές του φεστιβάλ και κατά την παραμονή τους στο νησί χορωδοί και συνοδοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αξιοθέατα, να περιηγηθούν στους δρόμους της πόλης και τη μαρίνα, να γευτούν τα παραδοσιακά τοπικά πιάτα στα ταβερνάκια καθώς και να απολαύσουν το τελευταίο για τους περισσότερους καλοκαιρινό μπάνιο. Επίσης ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο και σε ένα οινοποιείο της περιοχής όπου και είδαν από κοντά σε πραγματικό χρόνο τον τρόπο παραγωγής του κρασιού μιας και είναι η εποχή του τρύγου.