facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΕκδηλώσεις: Αυξάνονται τα ραντεβού των εθελοντών αιμοδοτών!

Αυξάνονται τα ραντεβού των εθελοντών αιμοδοτών!

♦ Αύριο, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, ξεκινά από τα Πεύκα η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ♦ Μόνο με ραντεβού η προσέλευση των εθελοντών

 

 aimodosia fevrouariou-afissa

 

Με τους καλύτερους οιωνούς, παρά το επικείμενο κύμα κακοκαιρίας, ξεκινά αύριο η εκστρατεία κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης με τη διοργάνωση της πρώτης τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας του έτους. Ήδη, για τις δυο πρώτες ημέρες της αιμοδοσίας, περισσότεροι από 150 εθελοντές έχουν κλείσει ραντεβού, καθώς η προσέλευση και η συμμετοχή πραγματοποιείται με την αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφάλειας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

Η εθελοντική αιμοδοσία αρχίζει αύριο, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021,από το Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων, για να ακολουθήσει ο επόμενος σταθμός στο Δημαρχείο στη Δ.Ε. Συκεών, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, με τελευταίο σταθμό τη Δ.Ε. Νεάπολης το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021. Η καθιερωμένη πρώτη ετήσια τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία της πόλης, και με τη λήψη όλων των επιβεβλημένων μέτρων ασφαλείας και προστασίας των εθελοντών.

Με σύνθημα «Προστατεύουμε τον εαυτό μας και βοηθάμε τους άλλους», οι εθελοντές αιμοδότες θα έχουν την ευκαιρία να εκδηλώσουν για ακόμα μία φορά την κοινωνική τους ευαισθησία και αλληλεγγύη που όχι μόνο δεν κάμπτονται, απεναντίας ενισχύονται σε περιόδους κρίσεων, προσφέροντας μια μεγάλη και πολύτιμη ανάσα βοήθειας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα ή αιμοπετάλια, ενώ ταυτόχρονα, θα ενημερώνονται από ειδικά στελέχη για την προσφορά μυελού των οστών, οργάνων σώματος και βλαστοκυττάρων.

Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη και συγκινητική προσέλευση εθελοντών, με δεκάδες μάλιστα νέους αιμοδότες, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020, μιας πολύ δύσκολης, λόγω της πανδημίας του Covid-19, χρονιάς, τόσο στις τρεις τακτικές όσο και στις δύο έκτακτες αιμοδοσίες του δήμου, με τις μονάδες αίματος που συγκεντρώθηκαν να φτάνουν συνολικά τον εντυπωσιακό αριθμό των 1.752 μονάδων επιβεβαιώνοντας τα ισχυρά αποθέματα αγάπης και αλληλεγγύης που είναι φωλιασμένα στην κοινωνία μας και δεν κάμπτονται, αντιθέτως ενισχύονται, από τη δυσκολία των συνθηκών, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα αισιοδοξίας.

«Με τα αποθέματα αίματος στα νοσοκομεία μας να είναι λιγοστά έως σχεδόν ανύπαρκτα και τους γιατρούς να επιδίδονται καθημερινά σε έναν αγώνα δρόμου για να μπορέσουν να ανταποκριθούν, λίγα λεπτά από τον χρόνο μας, και λίγο αίμα από το αίμα μας, μπορούν πραγματικά να σώσουν ζωές, και είναι τόσο κρίμα να μην το κάνουν» επισημαίνουν μεταξύ άλλων στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη, υπογραμμίζοντας ότι «ειδικά στις συνθήκες της πανδημίας που βιώνουμε, τα αποθέματα δυστυχώς περιορίστηκαν, και η ανάγκη για αίμα αυξήθηκε ακόμα περισσότερο».

«Οι εθελοντικές αιμοδοσίες του δήμου μας αποτελούν μια σημαντική ανάσα βοήθειας για τη δραματική έλλειψη που καταγράφεται, αποδεικνύοντας το μεγαλείο της ανθρωπιάς εκατοντάδων συνδημοτών και συνανθρώπων μας. Τηρούμε όλα τα προβλεπόμενα και επιβεβλημένα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία μας, όμως συνεχίζουμε να προσφέρουμε σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Δίνουμε αίμα, μυελό των οστών, αιμοπετάλια, βλαστοκύτταρα, γινόμαστε δωρητές οργάνων» σημειώνουν, καλώντας τους πάντες να συμμετάσχουν στην Εκστρατεία Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης του δήμου.

Το πρόγραμμα

Επειδή η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιείται μόνο με ραντεβού,  καλούνται οι εθελοντές να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή προκειμένου να οριστεί η ημέρα και η ώρα προσέλευσης για κάθε αιμοδότη και αιμοδότρια στα τηλέφωνα 2313.313117 και 2313. 313151.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου». Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

► Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19)

► Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 // 8 π.μ.-2 μ.μ.

     Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

► Δευτέρα 15 έως Τετάρτη 17  Φεβρουαρίου 2021 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.

     Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

► Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 //10 π.μ.- 8 μ.μ.

     Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)

► Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 //  9 π.μ.-2 μ.μ.

     Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14, Αγ. Παύλος)

► Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021  // 9 π.μ.- 2 μ.μ.

     Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)

Αρωγοί και συνοδοιπόροι και στην εκστρατεία αυτή είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» και όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς του δήμου.

ΣΕΙΜΕΙΩΣΗ:

Θέτουμε στη διάθεσή σας τον σύνδεσμο που αντιστοιχεί στο βίντεο (https://youtu.be/GYnvJME2gM8), με την παράκληση της μετάδοσης και προβολής του σύμφωνα με τις δυνατότητές σας.

Γράψτε το σχόλιό σας.