Ένα από τα πρώτα σημαντικά περιοδικά για τις εικαστικές τέχνες, που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα υπήρξε το pocketsize διμηνιαίο Gallery Guide, ο Οδηγός Αιθουσών Τέχνης.
Ο μοντέρνος, εικονογραφημένος οδηγός είχε ως πρωταρχικό του σκοπό -και ως σημαντικό χαρακτηριστικό της ταυτότητάς του- την πολύπλευρη, ενδελεχή παρουσίαση των δράσεων και των γεγονότων της τέχνης σε πανελλήνια κλίμακα.
Από τα πρώτα κιόλας τεύχη του ο εμπνευστής και εκδότης του περιοδικού, Γιώργος Ζυμαράκης, έγραφε στις σελίδες του «Ανάμεσα στα τρία χαρτιά, δηλαδή χαρτονόμισμα, χρεόγραφα, έργα τέχνης, τα μόνα σίγουρα είναι τα τελευταία. Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε ο Οδηγός GALLERY, έχει εντοπίσει μία ασυνήθιστη κίνηση στην τεχναγορά γιατί, ναι υπάρχει πάντα η ομορφιά του περιβάλλοντος μας και η πολιτιστική ανύψωση και ενθάρρυνση των μοναδικών ταλέντων διεθνούς κύρους – είναι τα δημιουργήματα των Ελλήνων καλλιτεχνών. Είναι ο μόνος τομέας που η Ελλάδα έχει γίνει ξακουστή και θαυμάζεται ανά τον κόσμο.
Ως ζωγράφος και ο ίδιος, ο Γιώργος Ζυμαράκης ανέπτυξε από τα μαθητικά του χρόνια στη γενέτειρα του στη Χίο το ταλέντο και την αγάπη του για την τέχνη μαθητευόμενος στην ζωγραφική και την ιχνογραφία κοντά στον καθηγητή Κώστα Καραγατσίδη (εμπρεσιονιστή του Μονάχου και συνεργάτη του Φ. Κόντογλου) καθώς και τον Νίκο Γιαλούρη. Στη συνέχεια αναζήτησε διεθνή ακαδημαϊκή καριέρα στη Νέα Υόρκη σπουδάζοντας στην Art Student’s League και στην National Academy of Design. Με την αποφοίτησή του ξεκίνησε μια επαγγελματική και καλλιτεχνική πορεία 20 χρόνων στην μητρόπολη της τέχνης. Ίδρυσε το καλλιτεχνικό, διαφημιστικό γραφείο ZYMAdvertising. Inc. και μετά από 20 χρόνια πετυχημένης καλλιτεχνικής καριέρας στη Ν. Υόρκη με εκθέσεις και παρουσιάσεις, η επιστροφή του στην Ελλάδα, σήμανε και την έναρξη του περιοδικού ορόσημου για τις καλές τέχνες της εποχής μας στην Ελλάδα.
Με τη συνεργασία της συζύγου του Καλλιόπης Βολάκη εξέδιδε το Gallery Guide από το 1989 και για 25 χρόνια. Στις πολύχρωμες, άρτια εικονογραφημένες σελίδες του, αναδεικνυόταν η ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική πλευρά της εγχώριας σκηνής, με σημαντικά αφιερώματα σε καταξιωμένους καθώς και ανερχόμενους καλλιτέχνες.
Μέσα από πλήρη αφιερώματα ανά τεύχος γνωρίσαμε το σπουδαίο έργο καλλιτεχνών όπως ο Θόδωρος Πανταλέων, ο Πάρις Πρέκας, ο Δημήτρης Μυταράς, ο Σταύρος Χατζηιωάννου, ο Τάκης Κατσουλίδης και πολλοί άλλοι. Και ήρθαμε επίσης σε επαφή με την τέχνη μέσα από ιδιαίτερα άρθρα με θέματα τις ιδιωτικές συλλογές – όπως για παράδειγμα το αφιέρωμα στη συλλογή Πορταλάκη, ή στους Ελληνο-αμερικανούς καλλιτέχνες της δεκαετίας 2000.
Μέσα από τις λίστες με τις τρέχουσες εκθέσεις των γκαλερί, παρουσιαζόταν μια συμπυκνωμένη εκδοχή του εικαστικού τοπίου της χώρας.
Με γνώμονα την πολυφωνία στην παρουσίαση όλων των εκθεσιακών χώρων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις στην Ελλάδα ο φιλότεχνος θεατής αποκτούσε πλήρη ενημέρωση για τα εκφραστικά μέσα και τις καλλιτεχνικές τάσεις, με στόχο να αφουγκραστεί τον παλμό της ενεργούς εικαστικής δημιουργίας. Ο χάρτης-οδηγός με το αναλυτικό πρόγραμμα των εκθέσεων έδινε μια πλήρη εικόνα από τις συμμετέχουσες αίθουσες τέχνης καθώς και σημαντικές πληροφορίες για δημοπρασίες και γεγονότα της τέχνης.
Ο Γιώργος Ζυμαράκης πιστός στο όραμα του να καταδείξει την ομορφιά και το εύσχημο στην τέχνη και τη ζωή υπέγραφε ως Ζυμ ενημερωτικά αλλά και βαθιά κριτικά κείμενα στο περιοδικό όπως το αφιέρωμα «Η μαγεία της Τέχνης» στο τεύχος Gallery της περιόδου Φθινοπώρου – Χειμώνα 2002-2003.
Κοντά του στο πολύπλευρο εκδοτικό του έργο στάθηκαν πάντα η σύζυγος του, ο συνεργάτης του, αρχαιολόγος Δημήτρης Παντελίδης και ο αδερφός του Κωνσταντίνος Ζυμαράκης, ο διάσημος στην ελληνική ομογένεια των Η.Π.Α εξπρεσιονιστής καλλιτέχνης ο οποίος απεβίωσε το 2016.
Το κλίμα γιορτής που δημιουργούσε για το κοινό ο σημαντικός οδηγός τέχνης με άρθρα, αναλύσεις για την τέχνη και την τεχνολογία, με λίστες και καταγραφές εκθέσεων, εκδηλώσεων και γεγονότων αποκτά στις μέρες μας τη συλλεκτική του αξία στον χώρο των περιοδικών εκδόσεων που αφορούν τις καλές τέχνες.
Ο Ζυμ συνεχίζει να δείχνει την αγάπη του για την τέχνη και τον θαυμασμό του στο έργο των Leonardo da Vinci, Pieter Bruegel, Robert Campin, Georgedela Tour, των ιμπρεσιονιστών και άλλων μέσα από το προσωπικό του ζωγραφικό έργο καθώς και μέσα από το συγγραφικό του έργο:
Το 2017 εξέδωσε το βιβλίο «Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ- Μεγαλώνοντας στη Χίο», εικονογραφημένο με 20 έργα του ιδίου και ιστορίες του Κάστρου με γνώμωνα τα προσωπικά του βιώματα.