facebook twitter youtube googleplus
on/off

ΑττικήΆρθρα: To Days of Art in Greece προτείνει: Mario Mertz, Δ. Κοκκινίδης και άλλες νέες σημαντικές εκθέσεις

 δαυσοφ

Days of Art in Greece
Καρνεάδου 44, 10676, Αθήνα
Τηλ./fax: 210 7291260
www.daysart.gr
info@daysart.gr

Αθήνα 11/12/2015

 xilies_kai_mia
Mario Mertz, Δ. Κοκκινίδης και άλλες νέες εκθέσεις
ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ_ΜΙΕΤ«Οι εκδόσεις Κασταλία και η Ελλάδα της δεκαετίας του 1930». Έκθεση από το ΜΙΕΤ.
Τα χρόνια της δικτατορίας του Μεταξά, οι εκδόσεις Κασταλία θα περιορίσουν σημαντικά της εκδοτική τους παραγωγή και τελικά θα κλείσουν το 1941, μετά την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα.

Η έκθεση καταγράφει τη δραστηριότητα των εκδόσεων Κασταλία από την ίδρυσή τους έως το 1941. Παρουσιάζονται τα βιβλία των εκδόσεων, φωτογραφίες και χειρόγραφα των συγγραφέων, φωτογραφίες της Ελλάδας του 1930 κ.ά. από τις συλλογές του ΕΛΙΑ/ΜΙΕΤ.

 

    Περισσότερα

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣΔημοσθένης Κοκκινίδης. Λησμονημένα ρολά ζωγραφικής 1952-1974 στο Μουσείο Μπενάλη

Καμβάδες τυλιγμένοι σε ρολά είχαν μείνει ξεχασμένοι για πάνω από 30 χρόνια σε ράφια αποθήκευσης στο ατελιέ του καλλιτέχνη. Πρόσφατα ξαναήρθαν στο φως, τελαρώθηκαν και παρουσιάζονται σε μια έκθεση υπό τον τίτλο Λησμονημένα ρολά ζωγραφικής. Πρόκειται για 40 έργα εκ των οποίων δύο είναι δίπτυχα…

Περισσότερα

ΝΕΟΝ_ΜΑΡΙΟ_ΜΕΡΤΖΟ ΝΕΟΝ παρουσιάζει: MARIO MERZ: NUMBERS ARE PREHISTORIC στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Η έκθεση Mario Merz: Numbers are prehistoric φιλοξενείται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μέγαρο Σταθάτου, στην Αθήνα. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται έκθεση του ιταλού καλλιτέχνη σε μουσειακό χώρο στην Ελλάδα

 

    Περισσότερα

ΩΤΟΜΠΙΟΓΚΡΑΦΗΦωτογραφική έκθεση του Άρι Γεωργίου “ΩΤΟ-ΜΠΙΟ-ΓΚΡΑΦΙ Αυτοκίνητα ενός ανήλικου φαντασιακού” από το ΜΙΕΤ Θεσσαλονίκης
Η φωτογραφική έκθεση του Άρι Γεωργίου με τον τίτλο/λογοπαίγνιο «Ωτο-μπιο-γκραφί» (Auto-bio-graphie) εγκαινιάζεται την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108). Διάρκεια έκθεσης έως τις 7 Φεβρουαρίου 2016.

Τις λήψεις αυτής της αυτοβιογραφικής 45ετίας συνοδεύουν «Τα παιχνίδια της Ωτο-μπιο-γκραφί», περίπου πενήντα μινιατούρες αυτοκινήτων: παιδικά παιχνίδια από τη Συλλογή Α. & Λ. Χαΐτογλου, ελάχιστη πρόγευση της οποίας παρουσιαζεται εδώ για πρώτη φορά.

 

    Περισσότερα

 ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ_ΤΡΙΑΝΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣΈκθεση: “Ο Θεόφραστος Τριανταφυλλίδης και η εποχή του” στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας
Με αφορμή τα εξήντα χρόνια από το θάνατό του Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα  διοργανώνει έκθεση αφιερωμένη στον καλλιτέχνη, με συμμετοχή έργων από τις Συλλογές της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων, την Δημοτική Πινακοθήκη Βόλου, τη Συλλογή Γ.Ι.Κατσίγρα και από ιδιωτικές Συλλογές. Η έκθεση πραγματοποιείται στην αίθουσα της Μόνιμης Συλλογής Γ.Ι.Κατσίγρα.

 

    Περισσότερα

ΦΩΣ_ΧΡΩΜΑ«Το Φως και το Χρώμα στις Επιστήμες και στις Τέχνες» στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών
Η εκδήλωση όπως και η έκθεση συνδιοργανώνονται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης–ΕΚΦΕ Αχαϊας και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας. Οργανώνονται στο πλαίσιο του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΤΟΥΣ ΦΩΤΟΣ 2015 και της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2015 με θέμα το φως.

 

    Περισσότερα

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ“Η απολογία του Σωκράτη στο Kaufbeuren”, του Άγγελου Σπάρταλη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
To Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου, παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο: “Η απολογία του Σωκράτη στο Kaufbeuren”, του Άγγελου Σπάρταλη.

 

    Περισσότερα

Days of Art in Greece Εκδοτική & Δημιουργική Εταιρεία. Καρνεάδου 44, 10676, Αθήνα Τηλ./fax: 210 7291260

Το μήνυμα εστάλη από την Days of Art in Greece στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@520greeks.com.
Αν επιθυμείτε να διαγραφείτε από τη λίστα πατήστε εδώ.
H Days of Art in Greece δεσμεύεται ως προς την ποιότητα, την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στην ιστοσελίδα της www.daysart.gr και στο παρόν newsletter, τόσο όσον αφορά τα ακριβή στοιχεία που εκτίθενται όσο και των παρεχομένων υπηρεσιών, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που δεν μπορούν να προβλεφθούν ή έχουν προκύψει ακούσια ή διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας εκ λόγων ανωτέρας βίας.

Copyright © 2012 www.daysart.gr | Days of Art in Greece

Γράψτε το σχόλιό σας.