facebook twitter youtube googleplus
on/off

ΑττικήΆρθρα: Εικονογραφία του Έρωτα, Hospital, Βασιλικός

 

 days of art in Greece

Days of Art in Greece
Καρνεάδου 44, 10676, Αθήνα
Τηλ./fax: 210 7291260
www.daysart.gr
info@daysart.gr

Αθήνα 26/2/2016

 e-learning
Days of Art in Greece | Τεύχος #2
book2
 • Μουσείο Ακρόπολης. 6 χρόνια παρουσίας, 25 αιώνες Ιστορίας
 • Γαλλική Σχολή Αθηνών. Το κρυφό διαμάντι της Διδότου.
 • Θερινά φεστιβάλ: οάσεις δροσιάς στο ζεστό ελληνικό καλοκαίρι.
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα: Εργαστήρια αειφόρου πολιτισμού
 • Τα Βαλκάνια. Εκσυγχρονισμός, Ταυτότητες, Ιδέες.
 • Το δημόσιο πρόσωπο της συντήρησης έργων τέχνης μέσα από τις εκπαιδευτικές δράσεις των μουσείων
 • Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων. Βυθισμένες πολιτείες
 • Εικαστική κίνηση του καλοκαιριού. Χρώματα στον ήλιο
 • Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Κύρος και όραμα
 • Αρχιτεκτονική των Κυκλαδίτικων Νησιών. Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική.
 • -Μουσεία προορισμοί
 • -Ημέρες Τέχνης
 • -Ημέρες Ανάγνωσης

    Περισσότερα

Εικονογραφία του Έρωτα, Hospital, Βασιλικός

dhmhtrhs mutasΔημήτρη Μυτάς: Έκθεση φωτογραφίας “HOSPITAL” στον Εικαστικό Κύκλο
Η συλλογή των φωτογραφιών του Δημήτρη Μυτά με τίτλο “HOSPITAL” αποτελεί ουσιαστικά τη 2η ολοκληρωμένη δουλειά του η οποία συγκροτείται από μεγάλη ατομική έκθεση και λεύκωμα. Οι φωτογραφίες του διαθέτουν ένα πλούτο κοινωνικών επισημάνσεων. Εκφράσεις και στάσεις του σώματος, προφίλ ένδυσης, συνθέσεις αντικειμένων και παραστάσεις από περιβάλλοντες χώρους με ή χωρίς την ανθρώπινη παρουσία. Όπως ο August Sander, με το μεγαλειώδες έργο του πάνω στην κοινωνία μιας περιοχής στη Γερμανία, έτσι και ο Μυτάς μας μετατρέπει σε ενεργούς και προσεκτικούς παρατηρητές και μας προτρέπει να παρατηρήσουμε τα συστατικά αυτών των μεμονωμένων εικόνων που όλες μαζί όμως μας κάνουν κοινωνούς του μεγάλου έργου που αυτή η κλειστή κοινωνία επιτελεί.

Περισσότερα

loukas vasilikosΟ φωτογράφος ΛΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ, παρουσιάζει στους Θεσσαλονικείς την δουλειά του

Ανήκει στην διεθνή διαδικτυακή ομάδα “street-photographers” και είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου. Ο Βασιλικός φωτογραφίζει καθημερινά και το καλλιτεχνικό του έργο κινείται πάνω σε δύο βασικούς άξονες, την φωτογραφία δρόμου από την μία, και την ιδιόρρυθμη διερεύνηση των οικογενειακών δεσμών και των ενδόμυχων φόβων της απώλειας από την άλλη.  Ως μέλος της κολεκτίβας Depression Era, ο Βασιλικός ανήκει στην ομάδα εικαστικών, ερευνητών και συγγραφέων  που αποτυπώνουν την Ελληνική κρίση (συμμετείχε στην έκθεση που  στο Palais de Beax Arts (Bozar) το 2014).

Περισσότερα

 

omadiks ek8esh zwgrafikhsOμαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής: “Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Εικονογραφία του Έρωτα ’ στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος – δεξαμενή

Θεωρώντας ότι υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πώς είδαν, βλέπουν και αναπαριστούν στα έργα τους οι σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες το ζωογόνο αυτό θέμα του Έρωτα, οργανώθηκε η ομαδική αυτή έκθεση όπου σημαντικοί καλλιτέχνες διαφορετικών γενιών και εποχών δίνουν ο καθένας το δικό του στίγμα. Έχει ενδιαφέρον η διαφορετικότητα των προσεγγίσεων, τόσο θεματογραφικά όσο και τεχνοτροπικά και η ποικιλομορφία των έργων σε σχέση με το θέμα. Ο θεατής καλείται να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να πραγματοποιήσει τις δικές του αναγνώσεις και συνειρμούς σε σχέση με τα έργα και το θέμα.

 

    Περισσότερα

Days of Art in Greece Εκδοτική & Δημιουργική Εταιρεία. Καρνεάδου 44, 10676, Αθήνα Τηλ./fax: 210 7291260

Το μήνυμα εστάλη από την Days of Art in Greece στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@520greeks.com.
Αν επιθυμείτε να διαγραφείτε από τη λίστα πατήστε εδώ.
H Days of Art in Greece δεσμεύεται ως προς την ποιότητα, την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στην ιστοσελίδα της www.daysart.gr και στο παρόν newsletter, τόσο όσον αφορά τα ακριβή στοιχεία που εκτίθενται όσο και των παρεχομένων υπηρεσιών, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που δεν μπορούν να προβλεφθούν ή έχουν προκύψει ακούσια ή διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας εκ λόγων ανωτέρας βίας.

Copyright © 2012 www.daysart.gr | Days of Art in Greece

Γράψτε το σχόλιό σας.