facebook twitter youtube googleplus
on/off

Δ. Νεάπολης - ΣυκεώνΆρθρα: Εγκαίνια σύγχρονης βιοκλιματικής αυλής σχολείων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Τηλέφωνο: 2313 313125, -6, -7                                                                                     Συκιές, 20 Απριλίου 2016

Fax: 2310 629185                                                       

gt.sykies@n3.syzefxis.gov.gr                                                                                                                   ett.sykies@n3.syzefxis.gov.gr

www.dimosneapolis-sykeon.gr

 

 

 

avli-afissa1 avli 1ouGEL-2ouGYMN

 

● Με σαφείς αναφορές στην ιστορία, λόγω των αρχαιοτήτων που εντοπίστηκαν

εκεί, ο αύλειος χώρος του 1ου Λυκείου και 2ου Γυμνασίου Συκεών ενισχύει

τη βιωματική μάθηση ● Αύριο παραδίδεται και επίσημα στις σχολικές κοινότητες

 

 

Μια αυλή πρότυπο, που θα τη χαίρονται όχι μόνο οι μαθητές αλλά και οι περίοικοι, μια αυλή βιοκλιματική, παιδαγωγική και σύγχρονη, παραδίδεται και επισήμως στο 1ο Λύκειο και 2ο Γυμνάσιο Συκεών, στον τομέα των Τειχών. Τα εγκαίνια της αυλής του σχολείου (Επταπυργίου 150 & Μ.Αντύπα) πραγματοποιούνται αύριο, Πέμπτη 21 Απριλίου, στις 11 π.μ.

Στη σκιά του ιστορικού μνημείου του Επταπυργίου, ο νέος αυτός χώρος αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο όχι μόνο από αρχιτεκτονικής άποψης, αλλά και από παιδαγωγικής πλευράς, αφού σχεδιάστηκε για να ενισχύει τη συνεργατική και βιωματική μάθηση. Δεν είναι τυχαίο ότι η μελέτη, βάσει της οποίας κατασκευάστηκε ο χώρος, εκπονήθηκε από ειδική ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ, με επικεφαλής τον καθηγητή της Παιδαγωγικής Σχολής Δημήτρη Γερμανό.

Δύο υπαίθριες «τάξεις» που περιστοιχίζονται από δέντρα και φυτά, χώρος άθλησης στο κέντρο της, που μπορεί να λειτουργήσει και ως πολυχώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, πέργκολες και πράσινο κάνουν αυτή την αυλή ξεχωριστή και αξιοζήλευτη. Είναι μια αυλή με φως και χρώμα κι όχι απλώς ένας περιφραγμένος γκρίζος χώρος, όπου παίζουν τα παιδιά.

Ο χώρος εναρμονίζεται πλήρως με το ιστορικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται και αναδεικνύει με τον τρόπο του το μνημείο του Επταπυργίου. Άλλωστε, αυτή είναι μια αυλή που «κουβαλά» στα σπλάγχνα της ιστορία.

Σχεδόν με την έναρξη των εργασιών για τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου, το 2014 εντοπίστηκε ένα λαϊκό νεκροταφείο παλαιοχριστινικής περιόδου με συνολικά 165 τάφους του 5ου-6ου αι. μ.Χ., οι οποίοι καταχώθηκαν, κατόπιν απόφασης της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας, αφού πρώτα καταγράφηκαν λεπτομερώς τα ανασκαφικά ευρήματα.

Γράψτε το σχόλιό σας.