facebook twitter youtube googleplus
on/off

Χονγκ ΚονγκΆρθρα: Χριστούγεννα στο Χόνγκ Κόνγκ

Ο Ήλιος της Δικαιοσύνης ανέτειλε και ζέστανε τις καρδιές των Ορθοδόξων και στο μακρινό Χονγκ Κονγκ. Η Χριστουγεννιάτικη θεία Λειτουργία τελέστηκε με κατάνυξη την νύχτα της Παραμονής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής κ.Νεκταρίου και την συμμετοχή πλήθους πιστών. Ορθόδοξοι Κινέζοι, Έλληνες, Ινδοί, Ρουμάνοι, Αυστραλοί, Εσθονοί, Αμερικανοί και πολλοί ακόμη από διάφορες εθνότητες και Κράτη, οι οποίοι ζουν στο Χονγκ Κονγκ και την ενδοχώρα της Κίνας, ένωσαν τις φωνές τους και ύμνησαν την γέννηση του Θεανθρώπου Σωτήρα μας Χριστού.

Μετά την ολοκλήρωση της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας παρετέθη εόρτιο Γεύμα στο χώρο των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως, στο οποίο συμμετείχαν όσοι εκκλησιάσθηκαν αλλά και οι πρόσφυγες, τους οποίους προστατεύει η Ορθόδοξη Κοινότητά μας στο Χονγκ Κονγκ.

Να σημειώσουμε ότι την Κυριώνυμο ημέρα των Θεοφανείων το βράδυ θα τελεστεί διπλή Ακολουθία, ώστε να εορτασθεί με το νέο Ημερολόγιο η εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου και να διευκολυνθούν οι αδελφοί μας Σλάβοι (Ρώσσοι, Σέρβοι, κλπ.) να εορτάσουν την εορτή των Χριστουγέννων με το παλαιό εορτολόγιο.

 Διαβάστε περισσότερα…

Γράψτε το σχόλιό σας.